pixel

Plugins in je WordPress-website

Volg Belliz op Facebook, Instagram of LinkedIn

[Of: Minder = meer]

Heb je een WordPress-website, dan maak je automatisch gebruik van één of meer plugins. Daar ontkom je niet aan, want WordPress alleen biedt niet genoeg. Plugins voegen extra functionaliteiten toe aan je website. Denk bij voorbeeld aan een fotogalerij of formulieren maar je kunt ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld de beveiliging van je website. Behalve veel voordelen kleven er ook nadelen aan het gebruik van plugins. In dit blog lees je er meer over.

Wat zijn plugins?

Zoals gezegd ontkom je niet aan het gebruik van WordPress plugins. Standaard biedt WordPress geen mogelijkheden om een backup te maken of je website sneller te maken d.m.v. caching. En je merkt al gauw dat je bijvoorbeeld een portfolio, social media-koppeling of zoekmachineoptimalisatie nodig hebt.

Gratis of betaald?

Er zijn gratis plugins, maar ook betaalde. De gratis plugins kun je het beste vinden via wordpress.org/plugins. Direct via het beheerdersgedeelte van je website te bereiken (in de linkerbalk kies je voor ‘Plugins’ > ‘Nieuwe plugins’.
Als je kunt kiezen uit meerdere opties is het verstandig te letten op de datum van de laatste update, tot welke versie van WP ze geschikt zijn, hoeveel downloads er zijn gedaan en hoe de reviews zijn (aantal sterren). Gratis plugins via externe websites zou ik afraden, aangezien ze o.a. malware kunnen bevatten.

Veel of weinig?

Er zijn plugins te krijgen voor belangrijke zaken, maar ook voor kleine handigheidjes. Houd er rekening mee dat elke plugin ervoor zorgt dat je website langzamer wordt. Ook kan een plugin zorgen voor een beveiligingslek. Het is afhankelijk van de kwaliteit van de plugin in hoeverre die onveilig zou kunnen zijn.
Minder plugins zorgen dus voor meer snelheid, meer veiligheid en meer ruimte op je server.

Als je een functie nodig hebt, vraag dan eerst aan je webbouwer of er een andere oplossing mogelijk is. Soms kan het via codering aangepast worden en heb je geen plugin nodig. Wil je er wel één of meer plugins plaatsen, houdt dan bovengenoemde checklist aan. En verwijder de plugins weer als je ze niet gebruikt.

Dit in combinatie met het bijhouden van updates en backups zorgt ervoor dat je WordPress-website gewoon veilig en stabiel blijft.

Kom je er niet uit of heb je advies nodig? Neem dan contact op!

Lyrics: Society – Eddie Vedder

minder-plugins-wordpress-website

Vragen? Stel ze hier:

Geen zorgen: je komt niet op een e-maillijst terecht 😉

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Strippenkaart voor kleine klussen met korting

Blijven de kleine klusjes bij jou lang liggen?
Misschien omdat je het vervelend vindt om hiervoor te bellen of te mailen?
Pak ze nu snel op met de pre-paid strippenkaart en krijg een korting tot € 80,00!