pixel

Wat kost een website?

Volg Belliz op Facebook, Instagram of LinkedIn

Eén van de meest gestelde vragen op internetfora en ik kan me altijd verliezen in het lezen van de antwoorden die daarop binnenkomen: Wat is een redelijke prijs voor een nieuwe website? Het eerste wat altijd in me opkomt: iets met appels en peren…

In dit blog geef ik eenvoudige tips om de juiste keuze te maken.

‘Goedkoop’ kan

Vooropgesteld: het is zeker mogelijk om een kleine website met een gratis WordPress-thema voor pakweg € 500,00 te laten maken. In sommige gevallen is zo’n website zelfs voldoende. Maar ik raad het je gewoon niet altijd aan. Of jouw website uiteindelijk voor jou voldoet heeft namelijk te maken met je verwachtingen, die kunnen dan niet te hoog zijn.

Je mag ervan uitgaan dat er bij een goedkopere website een standaard thema gebruikt wordt (wellicht kun je kiezen uit een aantal lay-outs) en je huisstijlkleuren en –lettertypes indien mogelijk ingesteld worden. Je logo zal geplaatst worden en de belangrijkste pagina’s worden voor je aangemaakt en in een navigatiemenu geplaatst. Verder zul je dan zelf aan de bak moeten: pagina’s vullen met tekst, foto’s en eventuele sliders. Met vragen kun je dan meestal niet meer bij de bouwer terecht, of tegen een meerprijs. En dan maar hopen dat hij of zij snel reageert…

Wat is het verschil tussen ‘goedkoop’ en ‘duur’.

Nu hoor ik je denken: “Maar waarom beginnen de websites van Belliz dan pas vanaf € 900,00?” Dat zal ik je hieronder uitleggen.

Wat heeft het voor zin als je klant op je website komt en meteen weer verdwijnt? Dat hij bij wijze van spreken je etalage wel ziet, maar de deur gesloten lijkt.

Omdat een website die ook echt voor je werkt begint met een doordachte indeling denk ik met je mee over: het doel, de doelgroep, welke pagina’s moeten er komen en hoe is de hiërarchie? Zijn er extra functionaliteiten nodig, hoe bereik je de hoogste gebruiksvriendelijkheid?

Kortom: maak bij het kiezen van het bedrijf dat jouw website gaat maken een goede overweging:

  • wat is mijn budget
  • wat wil/kan ik zelf
  • heb ik extra functionaliteiten nodig
  • wil ik hulp bij het bepalen van de indeling
  • wil ik geoptimaliseerde teksten/beelden
  • hoe zijn de ervaringen van eerdere klanten met dit bedrijf

Als je deze punten goed op een rijtje hebt, kun je een gerichte offerte aanvragen, waardoor je beter kunt vergelijken.

Ik werk met betaalde WordPress-thema’s zodat je verzekerd blijft van updates en support en daarmee een veilige website. Daarnaast heb ik een achtergrond in grafische vormgeving èn kennis van HTML en CSS waardoor ik de templates indien nodig op maat kan maken naar jouw wensen. De pagina’s van je website worden door mij gevuld met geoptimaliseerde teksten en beelden, die de snelheid en vindbaarheid van je website bevorderen. Uiteindelijk kun je je website natuurlijk wel zelf aanpassen en bijhouden. Mocht je daar problemen bij ondervinden dan kun je altijd bij mij terecht!

Lyrics: Money’s Too Tight To Mention – Simply Red

wat kost een website

Vragen? Stel ze hier:

Geen zorgen: je komt niet op een e-maillijst terecht 😉

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Strippenkaart voor kleine klussen met korting

Blijven de kleine klusjes bij jou lang liggen?
Misschien omdat je het vervelend vindt om hiervoor te bellen of te mailen?
Pak ze nu snel op met de pre-paid strippenkaart en krijg een korting tot € 80,00!